Popradské letisko má oddnes priame spojenie s Londýnom

03.12.2005 Poprad

Poprad 3. decembra (TASR) - Priame letecké spojenie s Londýnom má oddnes letisko Poprad-Tatry, ktoré je najvyššie položeným medzinárodným letiskom v Európe (...
Poprad 3. decembra (TASR) - Priame letecké spojenie s Londýnom má oddnes letisko Poprad-Tatry, ktoré je najvyššie položeným medzinárodným letiskom v Európe (718 m.n.m. ). Na palube lietadla spoločnosti SkyEurope Airlines priletelo do Popradu dnes popoludní prvých takmer 80 cestujúcich a do Londýna ich odletelo vyše 60.

\"Linka bude lietať dvakrát do týždňa, vždy v stredu a sobotu. Z Londýna odlieta ráno, z Popradu popoludní. Sme pripravení reagovať na požiadavky trhu a v prípade potreby rozšíriť frekvenciu letov, \" informovala hovorkyňa SkyEurope Airlines Elena Konôpková.
Primátor Popradu Anton Danko označil dnešný inauguračný let za splnenie dlhoročného sna. \"Mesto má konečne spojenie s európskou metropolou. Verím, že letecké spojenie Popradu-Tatier s Londýnom - letiskom Stansted ocenia aj podnikatelia z regiónu\". Pre TASR uviedol, že v spolupráci s popradským AquaCity plánujú rozšíriť frekvenciu letov do Londýna a zaviesť letecké spojenie medzi Popradom a Prahou.
Väčšinový vlastník AquaCity Ján Telenský, ktorý sa výrazne zasadil za vytvorenie priamej linky, pripomenul, že v Anglicku pôsobí v súčasnosti vyše 60 tisíc Slovákov, ktorí budú môcť cestovať domov rýchlejšie i lacnejšie.
V rozhovore pre TASR to potvrdil aj Vladimír Horička z Košíc, ktorý čakal v spoločnosti rodičov na odlet do Londýna, kde pracuje ako profesionálny vodič. Letenku si kúpil pred mesiacom cez internet.
Novú leteckú linku z Popradu do Londýna budú môcť využiť aj cestujúci z poľskej strany Tatier, predovšetkým zo Zakopaného. Podľa Konôpkovej patrí britská metropola v súčasnosti k najžiadanejším destináciám.
 

Vyberte región

mark